Tanıtım

                                                              ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ

Bölüm Hakkında Genel Bilgiler

Bakanlar Kurulunun 15.05.2006 tarih ve 10440 sayılı Kararı ile Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, kuruluş çalışmalarını sürdürürken, 17.05.2007 tarihinde çıkarılan 5662 sayılı yasa gereğince Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesine adı ve bağlantısı değiştirilerek dâhil edilmiştir. Ocak 2024 itibariyle bölümümüzde; 3 Profesör, 5 Doçent, 6 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi Doktor, 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. 

Bölümümüzün amaçları; öğrencilerimizin işletme alanında problem çözmeyi bilmeleri, analitik ve bütünsel bir bakış açısına sahip olmaları ve stratejik düşünmeyi prensip haline getirmeleridir. Aynı zamanda öğrencilerimizin işletme alanında öğrendiklerini firma/kurum bünyesinde analiz edebilmeleri, yorumlayabilmeleri, düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilmeleri de hedeflenmektedir. Bunun yanısıra öğrencilerimizin öğrenim hayatları boyunca liderlik vasıflarını kazanıp başarıyla uygulamaları ve işletme alanında öğrendikleri kavram ve düşünceleri, ulusal ve uluslararası boyutta yorumlayabilmeleri, karşılaştırmalı ve disiplinler arası analiz yapıp uygulamaları da hedeflenmektedir.

Mezuniyet

İşletme Bölümü öğrencileri lisans eğitim sürecinde 240 (başarılı) AKTS’yi tamamladıkları takdirde mezun olabilmektedirler. Tezli yüksek lisans bölümüne kayıtlı öğrencilerimiz 8 ders ve tezlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olabilmektedir. Tezsiz yüksek lisans bölümü öğrencileri ise 10 ders ve projelerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezuniyete hak kazanmaktadır.

 

İstihdam

İşletme bölümü mezunları, başta Bakanlıklar, Merkez Bankası, Sermaye Piyasaları Kurumu, Rekabet Kurumu, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Sanayi ve Ticaret Odaları olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında farklı çalışma alanlarında iş bulabilmektedir. Bunlarla birlikte, özel sektörde yer alan hizmet, bankacılık, denetim, dış ticaret, lojistik vb. şirketler mezunlarımız için uygun birer çalışma ortamlarıdır. Mezunlarımız, sayılan kuruluşlarda genellikle, yönetim, organizasyon, finansal planlama, pazarlama, insan kaynakları, satın alma, satış gibi departmanlarda istihdam edilmektedir. Ayrıca, mezunlarımız bireysel girişimleri ile ticari faaliyette bulunabilmektedir.

Öğrencilerimiz, dinamik ve değişken istihdam piyasalarında rekabet edebilmek ve sosyal, ekonomik ve kültürel bilgi ve birikimlerini artırmak amacıyla lisans seviyesinde edindikleri kazanımların gerek nitelik gerekse niceliklerini artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaya teşvik edilmekte; mezuniyetleri sonrası için ulusal ve uluslararası lisansüstü programlar ile meslek içi eğitimlere yönlendirilmektedir. 

Öğrenim Ücreti

İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimi için herhangi bir harç ücreti ödemesi bulunmamaktadır.(Yabancı uyruklu öğrenciler hariç).

Eğitim ve Öğretim Modeli

İşletme bölümünün lisans eğitim süresi dört (4) yıl yani sekiz (8) yarıyıldır. İşetme bölümünde ikinci öğretim programı bulunmamaktadır.  Lisans programının yanı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı İşletme Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları bulunmaktadır. 

İşletme bölümü lisans ve yüksek lisans ders içeriklerine erişim sağlamak için üniversitemizin bologna bilgi sistemi sayfasından detaylı bilgi alınabilmektedir.

İşletme bölümü öğrencileri için zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır. Ancak isteğe bağlı, gönüllü olarak staj yapmak isteyen öğrenciler özel ve kamu kuruluşlarında iş hayatlarına katkı sunacak staj faaliyetlerinde yer alabilmektedirler.

 

İmkânlar

Yurt İmkânları

İşletme bölümü öğrencileri Çankırı Merkezde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda ve özel yurtlarda konaklama imkânına sahiptirler.

Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız-Erkek Yurtları;

  • Çankırı KYK Kız Öğrenci Yurdu 
  • Sabiha Anne KYK Kız Öğrenci Yurdu
  • Hacı Murat Veli KYK Erkek Öğrenci Yurdu 
  • Emir Karatekin KYK Erkek Öğrenci Yurdu 

Burs

İşletme bölümü öğrencileri lisans ve yüksek lisans eğitimlerin başladıkları dönem Kredi Yurtlar Kurumunun sağladığı burs ve kredilere başvuru yapabilmektedirler. Ayrıca ikametgâhlarının bulunduğu belediyeler ve odalardan (Ticaret Odası gibi) burs için destek alabilmektedirler.

Kısmi Zamanlı Çalışma

İşletme bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren üniversitemizin farklı birimlerinde kısmi zamanlı çalışmak için başvuruda bulunabilmektedirler. Kısmi zamanlı çalışma ücreti ve koşulları için Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından her dönem başında web sayfasından ilan edilmektedir.